Nőgyógyászat Sopron

Dr. Nagy Bálint

Szakmai önéletrajz


1954. március 8‑án születtem Mezőcsáton. A középiskolát Sárospatakon végeztem, itt érettségiztem, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetemre nyertem felvételt, ahol 1979‑ben szereztem általános orvosi diplomát.

1979‑től Berettyóújfaluban dolgoztam a Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályon, és 1983‑ban szülészet- és nőgyógyászatból szakvizsgát tettem. Egy évet, 1987‑től Körmenden dolgoztam a kórházban, majd 1988. július 1‑től dolgozom jelenlegi munkahelyemen Sopron Erzsébet Oktató Kórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán, főorvosi beosztásban.

Munkám során folyamatosan részt vettem az osztály gyógyító tevékenységében, járóbeteg szakellátásában, speciális szakrendelésein, várandósgondozáson. A szülésre való felkészítés, együttszülés tanfolyamon folyamatosan előadást tartottam a leendő anyukáknak.

A gyermeknőgyógyászati szakrendelést folyamatosan figyelemmel kísértem, a helyettesítéseket végeztem, jelenleg a gyermeknőgyógyászati ellátást is végzem. A Richter Gedeon Gyógyszergyár által létrehozott „Sürgősségi Ambulancia” Osztályunkon is működött, ezt vezettem a gyermeknőgyógyászati rendelésen belül.

A járóbeteg szakrendelés keretén belül, a Menopausa Ambulancia munkájában, rendelésében önállóan veszek részt, kongresszusukon rendszeresen jelen vagyok.

Jártasságot szereztem a nőgyógyászati és genetikai ultrahang vizsgálatokat terén, ezeket önállóan végzem, a Semmelweis Egyetemen tartott továbbképző tanfolyamokon részt vettem, a vizsgálatokhoz szükséges jártassági képesítést megszereztem. Az MSZNUT „B” típusú vizsgájával rendelkezem. 2017‑ben Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika licenc vizsgát tettem.

A műtéti beavatkozások elsajátításában folyamatosan tovább képeztem magam. Gyakorlatot szereztem a nőgyógyászati műtétek és laparoszkópos beavatkozások terén. Mind diagnosztikus, mind műtétes laparoszkópiás beavatkozásokat is végeztem. Ennek finomítására Debrecenben, a Megyei Kórház Sebészeti Osztályán voltam továbbképzésen. Jelenleg az egynapos sebészeti-nőgyógyászati kisebb műtéteket végzem.

Német nyelvből alapfokú nyelvvizsgával rendelkezem, angol nyelven középfokon beszélek.

Tagja vagyok:

  • Magyar Nőorvos Társaságnak
  • Magyar Nőorvos Társaság Laparoscopos Szekciójának
  • Magyar Menopauza Társaságnak
  • Magyar Osteoporosis és Osteoartrológiai Társaságnak
  • Magyar Szülész-Nőgyógyász Ultrahang Társaságnak
  • Magyar Nőgyógyász Társaság Gyermeknőgyógyászati Szekciójának

Munkám során a szakanyag figyelemmel kísérésével kongresszusi részvételekkel számos előadást tartottam. 2013. február 1‑től megbízást kaptam a Szülészet – nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosi feladatainak ellátására, amelyet 2018. január 31‑ig láttam el.

2018. február 1‑től a nyugdíjkorhatárt betöltve éltem a nyugdíjba vonulás lehetőségével. Így magánrendelést folytatok és a Kórházban pár órában megbízásos szerződéssel nőgyógyászati, klimax (változókori) és gyermeknőgyógyászati rendelést végzek.

Kapcsolat